PaaPii

История на марката: PaaPii е компания за дизайн създадена от Anniina Isokangas през 2011г. Вдъхновение за дрехите им е „живота и всичко около нас – природата, поемите и хората“.

 

Държава: Финландия

 

Сертификати: GOTS || Öko-tex

 

Практики: 97% от дрехите на PaaPii са от органичен памук. Всички плетива са изработени от GOTS и Öko-tex сертифицирани ресурси. GOTS сертификата гарантира, че процесът на производство е органичен и етичен от началото до края. Öko-tex сертификатът от друга страна доказва, че е безопасен за околната среда и чувствителна кожа като не съдържа опасни химикали, пестициди или остатъци от тежки метали. 

Мерино влакна, които PaaPii използват са добити по хуманен начин (mulesing-free) и се използват за плетива, които също се произвеждат във финландска фабрика.

 

Любопитно: Всички дрехи, произведени от PaaPii се създават в собствената им фабрика, която работи изцяло със зелена енергия. Около 50-60% от енергията, която производството ползва, идва от възобновяеми източници – фабриката притежава соларни панели и геотермална термопомпа. Останалата част от електричеството се купува от местна електроцентрала (Kokkolan Energia) и е зелена енергия с европейски GO сертификат.