Alba of Denmark

История на марката: Alba of Denmark е марка за дрехи с модерен прочит на ретро дизайна. От ден първи Majken, основателката на марката създава дрехи, които да живеят дълъг живот като избира дълги маншети, които да се подгъват и растат заедно с детето и допълнителни копчета за корекции.

“Все още виждам някои от най-първите, ръчно изработени модели да се препродават в различни групи отново и отново. Това е едно от нещата, които ме правят най-щастлива - дрехите ни да се изполват от 4-5 деца :)” Majken

 

Държава: Дания

 

Сертификати: OEKO-TEX® Standart 100, SA 8000, 

 

Практики: ZERO-WASTE философията на марката не позволява изхвърлянето дори на "несъвършените" продукти. В повечето случай те се преоценяват и предлагат в отделна категория. Понякога дрехи от предишни колекции се рециклират и връщат към живот, ако дълго време не намерят собственика си в оригинален вид. Дълги панталони се превръщат в къси, рокли в поли и т.н. Марката подкрепя програмата TEARS като предоставя безвъзмездно всички материи и платове останали при кроенето на всяка колекция. Те се използват от учениците в програмата за тъкане на килими / пътеки. 

 

Любопитно: Наскоро Alba of Denmark обяви, че най-вероятно ще прекрати дейност, тъй като основателката Majken е получила предложение за работа в AArhus Theater като Costume Manager. 

Подобни продукти