Frugi

История на марката: Основателите Луси и Кърт за първи път стартират Cut4Cloth през 2004 водени от нуждата да намерят дрехи, които да пасват върху многократните пелени на сина им. Искат и да покажат на света, че една страхотна марка може да съществува без компромиси с етичните и екологични ценности. Повече от осемнадеесет години и една промяна в името по-късно, FRUGI е водеща устойчива марка за детски дрехи във Великобритания, която се продава в над тридесет държави.

 

Държава: Великобритания

 

Сертификати: GOTS, Circular Textiles Foundation

 

Практики: Дрехите им са изработени основно от био памук, а там където е нужно и от рециклирани пластмасови бутилки. Те са първата марка за детски дрехи, която е сертифицирана от Circular Textiles Foundation.

„За нас е важно дрехите (на FRUGI или не) да издържат възможно най-дълго, за да защитим планетата, на която всички играем. Затова създадохме и инструкции за грижа и поправки (Add a Little Love), за да ви помогнем да направите точно това - от това да се научите как да шиете копче или дупка, до това да се погрижите (и удължите живота) на гумените си ботуши!"

 

Любопитно: Децата ни растат ужасно бързо и за да намалят въздействието върху планетата (като неутрализират свръх консумацията), марката използва малки хитринки в дизайна, които помагат на дрехите да се носят по-дълго. Като например регулируеми презрамки, удължени маншети и колани, два реда копчета, регулируеми ръкави, двулицеви модели, които могат да се носят от двете страни и лесно скриват неочаквани петна.