Piccalilly

История на марката: "Това приключение започна през 2006. Скоро след раждането на втората ми дъщеря бях съкратена от работодателя си. Тревожните времена се превърнаха в позитивни възможности и прегърнах идеята да изоставя работата от 9 до 5. Така създадох Piccalilly." Hannah Evans

 

Държава: Великобритания

 

Сертификати: GOTS сертификат

 

Практики: Органичният памук, който Piccalilly използват е част от проект наречен Chetna Organic. Това е програма за справедлива търговия, която има за цел да подобри поминъка на малките фермери като направи земеделието им по-устойчиво и печелившо.

Фермерите, които са част от проекта Chetna Organic притежават 10% от дяловете на фабриката, която произвежда продуктите на Piccalilly като по този начин гарантира предварително финансиране и стабилни цени на производството им.

Органичният памук, който използват от Piccalilly, притежава гаранция, че се отглежда без пестициди и торове, което го прави подходящ за деликатна бебешка и детска кожа, здравословен за самите фермери и щадящ за околната среда.

Продуктите са произведени без детски труд.

 

Любопитно: В опита си да редуцира своя въглероден отпечатък марката използва остатъците от платовете за създаване на upcycle продукти.

Подобни продукти